Na temelju Zakona o pravu na pristup informacijama („Narodne novine“, broj 23/13., 85/15. i 69/22.), Statuta Krapinsko-zagorske županije („Službeni glasnik Krapinsko-zagorske županije“, 13/01., 5/06., 14/09., 11/13., 13/18, 5/20, Zakona o potvrđivanju Ugovora o zajmu između Republike Hrvatske i Međunarodne banke za obnovu i razvoj za Projekt „Hrvatska: ususret održivom, pravednom i učinkovitom obrazovanju“ (Narodne novine, broj 1/22). te temeljem Ugovora o Zajmu broj 9303-HR od 15. listopada 2021. godine, sklopljenog između Republike Hrvatske i Međunarodne banke za rekonstrukciju i razvoj upućuje se JAVNI POZIV za savjetovanje sa zainteresiranom javnošću u postupku donošenja OKVIRNOG PLANA UPRAVLJANJA OKOLIŠNIM I DRUŠTVENIM RIZICIMA (ESMP) – KONTROLNA LISTA

Krapinsko-zagorska županija, Osnovna škola Mače i Ministarstvo znanosti i obrazovanja uredili su međusobne odnose Sporazumom o realizaciji  infrastrukturne komponente 2.1. i postupcima javne nabave roba i usluga te ustupanju javnih radova u sklopu Projekta „Hrvatska: Ususret održivom, pravednom i učinkovitom obrazovanju” iz Zajma Svjetske banke br. 9303-HR od 31.07.2023. godine.

Sukladno odredbama Kodeksa savjetovanja sa zainteresiranom javnošću („Službeni glasnik Krapinsko-zagorske županije“, broj 24/14), poziva se zainteresirana javnost da svojim prijedlozima i sugestijama pridonese kvaliteti okvirnog plana koji se donosi i da svoje primjedbe i prijedloge dostave putem obrasca za sudjelovanje u javnoj raspravi (u prilogu).

Svoje prijedloge i sugestije možete dostaviti putem Obrasca za sudjelovanje u javnoj raspravi i to u pisanom obliku  na adresu: Krapinsko-zagorska županija, Upravni odjel za javnu nabavu i EU fondove, Magistratska 1, Krapina ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  zaključno s danom 16. svibnja 2024. godine.

                    pdf icon transparent                                    pdf icon transparent                                  pdf icon transparent

      Javni poziv na sudjelovanje    ESMP kontrolna lista za savjetovanje      Obrazac sudjelovanja

 

Narančasta linija 1

 

 

Opseg infrastrukturnih ulaganja za školu utvrđen je sukladno zahtjevu OŠ Mače, raspoloživim sredstvima Zajma i raspodjeli sredstava i opsegu infrastrukturnih ulaganja iz Odluke o raspodjeli sredstava i opsegu infrastrukturnih ulaganja u osnovne škole koje sudjeluju u provedbi Eksperimentalnog programa.

                                                                       pdf icon transparent 

 

Narančasta linija 1

 

 

Eksperimentalni program - OSNOVNA ŠKOLA KAO CJELODNEVNA ŠKOLA: Uravnotežen, pravedan, učinkovit i održiv sustav odgoja i obrazovanja

                                                                       pdf icon transparent

 

Narančasta linija 1

Unutar Projekta Republika Hrvatska: Ususret održivom, pravednom i učinkovitom obrazovanju (Projekt) provodi se i Eksperimentalni program „Osnovna škola kao cjelodnevna škola: uravnotežen, pravedan, učinkovit i održiv sustav odgoja i obrazovanja“ (Eksperimentalni program).

Uz provedbu Eksperimentalnog programa, provedbu infrastrukturnih radova i opremanja, škole koje sudjeluju u Projektu odgovorne su i za (i) identificiranje dionika Projekta i (ii) izradu pojedinačnih planova uključivanja dionika i informiranja o Projektu i primjeni Eksperimentalnog programa.


Uključivanje dionika je proces koji se provodi tijekom cijelog trajanja Projekta te za svaku školu podrazumijeva izradu pojedinačnog Plana uključivanja dionika (Plan) na razini škole koji sadrži smjernice, načine, strategije i metode za uključivanje dionika. Kada je pravilno osmišljen i proveden, Plan podržava razvoj snažnih, konstruktivnih i međusobno uključivih odnosa koji su važni za uspješno upravljanje okolišnim i društvenim rizicima Projekta. Uključivanje dionika najučinkovitije je kada se pokrene u ranoj fazi razvoja Projekta.


Budući da sudjelovanje škola u Eksperimentalnom programu može biti podvrgnuto kritičkom pregledu javnosti i svih ostalih uključenih dionika, uključivanje dionika na način predviđen Planom može izravno doprinijeti poboljšanju i jačanju primjene Eksperimentalnog programa pružanjem
strukturiranih kanala za komunikaciju i stalnim povratnim informacijama različitih dionika.


Zbog dinamičnog karaktera uključivanja dionika i činjenice da utjecaj i potrebe dionika nisu isti u svim fazama Projekta, Plan će se po potrebi ažurirati u skladu s ključnim pitanjima koja su od interesa za Projekt i dionike Projekta te prema procjeni reputacijskih rizika i putem odabranih komunikacijskih kanala i alata.

                                                 pdf icon transparent                                  word icon transparent1

                                          Plan uključivanja dionika           Obrazac za pritužbu

 

Narančasta linija 1