Radovi u PŠUčenici naše Područne škole Peršaves pozdravili su proljeće na prigodan način - radovima u školskom dvorištu. Najprije su usitnili zemlju kao pravi poljoprivrednici, a zatim i posijali travu oko novog puteljka.

ZuckertuteLeona i Vito, učenici prvog razreda naše škole, na prvom satu Njemačkog jezika su kao poklon dobrodošlice dobili Zuckertüte, tradicionalno slatko iznenađenje koje djeca u Njemačkoj dobivaju za početak škole. Poklon dobrodošlice pripremila im je učiteljica Njemačkog jezika Kristina Štrok.

Noć knjige PŠSvjetski dan knjige i Noć knjige 2023. obilježili smo u petak 21. travnja u našoj Područnoj školi Peršaves. Naša stručna suradnica knjižničarka je za učenike trećeg i četvrtog razreda održala radionicu o osnovama 3D printanja i čitaonicu na kojoj su učenici upoznali Velikog Pandu i Sićušnog Zmaja autora Jamesa Norburyja. Na radionici o osnovama 3D printanja učenici su naučili koje programe koristimo za modeliranje i pripremu 3D ispisa te način na koji funkcionira 3D printer, a ta je radionica održana i kao jedna od aktivnosti u sklopu projekta Learning from the Extremes.

PametniceU Područnoj školi Peršaves započele su prve aktivnosti u projektu Learning from the Extremes, a to je nabava opreme potrebne za provedbu projekta. Među prvima su u našu područnu školu stigli interaktivni ekrani kojima su opremljene obje učionice, a uskoro stižu i nova prijenosna računala za učenike, edukativni robotići i 3D printer s nastavkom za višebojno printanje. Učenici već naveliko koriste nabavljene digitalne uređaje te čak i u vrijeme odmora igraju razne edukativne igre.

Orezivanje voćkiNaši učenici i učitelji proslavili su dolazak proljeća najboljim mogućim načinom - proljetnim radovima u našem školskom voćnjaku te ovim putem zahvaljujemo gosp. Živku Kukini Žvigaču na velikoj pomoći u orezivanju voćki.

DorianU Područnoj školi Peršaves sljedećih se nekoliko tjedana može posjetiti vrlo zanimljiva izložba. Riječ je o izložbi radova Doriana Babića, iznimno talentiranog učenika 3. razreda PŠ Peršaves. U slobodno vrijeme Dorian voli crtati, a njegova omiljena slikarska tehnika su flomasteri. Slikanje mu predstavlja zadovoljstvo i radost. Ljubav prema crtanju, kao što sam kaže, javila mu se sa šest godina. Izložba se može vidjeti na panou u hodniku naše škole u Peršavesi sve do 10. ožujka 2023. Ukoliko ne možete doći vidjeti izložbu uživo, u nastavku se nalaze fotografije njegovih radova. 

1.2. PŠRadovi učenika naše matične i područne škole sudjelovali su na izložbi dječjih radova "Sigurno u prometu" koja se održala u petak 27. siječnja u Sportskoj dvorani Područne škole Hrašćina. Na izložbi su izložena 62 dječja rada iz škola i vrtića s područja nadležnosti Policijske postaje Zlatar Bistrica. Izložba je provedena u sklopu preventivno-edukativnih aktivnosti u prometu i ukazuje na probleme s kojima se susreću naši najmlađi sudionici u prometu te prikazuje njihove poruke odraslim sudionicima u prometu.