Poštovani roditelji,

od školske godine 2015./2016. u Program cijepljenja uvršteno je besplatno i neobavezno cijepljenje protiv Humanog papiloma virusa (HPV) za cijelu Republiku Hrvatsku. Tijekom ove školske godine mogu se dobrovoljno cijepiti svi učenici i učenice 8. razreda osnovne škole koji to žele.

Vašoj djeci su u školi podijeljeni letci "Cijepljenjem protiv HPV-a". Svi učenici i učenice koji se žele cijepiti do 03.12.2018.god. u školu trebaju donijeti ispunjen i potpisan letak od strane roditelja kako bi se cjepivo moglo na vrijeme naručiti.

Također, da bi bili upoznati sa svim potrebnim činjenicama vezanim uz navedeno cjepivo u prostorijama OŠ Mače će 27.11.2018.god. (UTORAK) u 17:00 sati biti organizirano predavanje liječnice školske medicine dr. Melite Očić-Leljak na navedenu temu.

Poštovani roditelji,

obavještavamo Vas da će se u sklopu Nacionalnog programa za preventivu i zaštitu oralnog zdravlja Ministarstva zdravstva RH, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja RH, u školskoj godini 2018./2019. nastaviti provoditi dentalni preventivni pregledi kod doktora dentalne medicine za polaznike 6. razreda osnovne škole.

Vaše će dijete dobiti od stručne službe OŠ Mače/liječnice školske medicine dr. Melite Očić-Leljak iz Zavoda za javno zdravstvo RH u školi obrazac „Zubna putovnica“.

Molimo Vas da svoje dijete odvedete na pregled prilikom kojeg će doktor dentalne medicine Vašeg djeteta ispuniti obrazac. Tijekom pregleda će se utvrditi koliko zdravih, odnosno nezdravih zubi ima Vaše dijete, napraviti će se jedan preventivni postupak i ukoliko je moguće započet će se s popravkom zubi te dati termin za sljedeći posjet.

Ispunjeni obrazac Vaše dijete treba donijeti u Osnovnu školu Mače i predati stručnim suradnicama (pedagogu Gordani Martan ili defektologu Koraljki Burnać Vrljičak) do 21. prosinca 2018.god. (kraja I. odgojno-obrazovnog razdoblja šk.god. 2018./2019.). Nakon što se od svih učenika prikupe ispunjene „Zubne putovnice“ predat će se liječnici školske medicine dr. Meliti Očić-Leljak.

Kako bi usna šupljina i zubi ostali što duže zdravi potrebno je odlaziti redovito na preglede kod doktora dentalne medicine, svakodnevno četkati zube i izbjegavati prekomjerno uzimanje slatkiša i gaziranih pića.

Detaljnije informacije o samom pregledu te izboru doktora dentalne medicine (stomatologa) možete dobiti putem kontakt broja koji se nalazi na obrascu „Zubna putovnica“.

imageedit 1 4640599135U priloženim dokumentima pod opširnije možete vidjeti kada je i iz kojeg predmeta predviđena pisana provjera znanja. U slučaju potrebe, učitelji zadržavaju pravo promjene termina o čemu će učenici biti pravovremeno obaviješteni.

Ured za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske izdao je brošuru o zlouporabi droga kod maloljetnika Intervju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati koju možete pronaći u prilogu.

pdf icon transparent

 

E-Dnevnik je web aplikacija za vođenje razredne knjige u elektroničkom obliku.

Aplikaciju je izradio CARNet te ona ima sve funkcionalnosti postojeće razredne knjige, uz dodatne funkcionalnosti koje omogućava uporaba informacijsko-komunikacijskih tehnologija (ICT).

upute za učenike i roditelje

Upute za korištenje e-Dnevnika za roditelje i učenike.

 

Roditelji i učenici mogu se prijaviti u aplikaciju e-Dnevnik na slijedećoj poveznici.