Blackout MacePovodom ovogodišnjeg Svjetskog dana knjige i autorskih prava te Noći knjige, naši su petaši prisustvovali likovno-literarnoj radionici blackout poezije koju je vodila stručna suradnica knjižničarka. Blackout pjesma izrađuje se tako da se uzme stranica nekog već postojećeg teksta, a zatim se u tom tekstu odabiru riječi koje će sačinjavati novu, neovisnu, misaonu cjelinu, dok se ostatak nepotrebnih riječi zacrnjuje (ili precrtava), najčešće markerom. Jedino pravilo u izradi blackout pjesme jest to da se u tekst ne dodaju vlastite nove riječi ili slova, već da se koriste isključivo postojeći tekstualni elementi.

Dragi naši učenici, učitelji, roditelji,
povodom ovogodišnje jubilarne desete Noći knjige, pozivamo vas da oslobodite svoju kreativnost i da zajednički napišemo našu Ljekovitu priču!  (klik na sliku ispod!)
 
Izrezak

 

1616759508480Tijekom Godine čitanja u našoj se školi provodi projekt Pet minuta za čitanje!. Tijekom trajanja projekta učitelji predmetne i razredne nastave čitaju kratke priče učenicima razredne nastave.

 

eTwinNaša se škola uključila u nacionalni eTwinning projekt školskih knjižničara - Godina čitanja 2021. Projektom će se obilježiti Godina čitanja 2021. u osnovnim i srednjim školama koje će sudjelovati u projektu kao projektni partneri. Tijekom projekta sudionici će sudjelovati u različitim poticajnim i kreativnim aktivnostima za poticanje čitanja i usvajanje čitateljskih vještina. Projekt će u našoj školi voditi stručna suradnica knjižničarka Irena Buđa, a u projektu će sudjelovati svi učenici naše matične i područne škole.

1614958563856Budući da je 2021. proglašena Godinom čitanja, učenici našeg šestog i sedmog razreda su tijekom sata razrednika, zajedno sa školskom knjižničarkom Irenom, pročitali cijelu knjigu! Učenici su zajednički pročitali knjigu Ptica u meni leti kamo hoće autorice Sare Lundberg. Inspirirajuće i dirljivo djelo Ptica u meni leti kamo hoće, nadahnuto slikarstvom švedske umjetnice Berte Hansson, univerzalna je priča o čežnji, mašti i unutarnjoj snazi jedne djevojčice koja se pobuni protiv postojećih konvencija i odluči slijediti svoje snove. Također, na taj su način naši učenici obilježili i Međunarodni dan žena koji slavimo 8. ožujka.